tisdag 6 juli 2010

"Lika surt som en gamal kartong mjölk..."

...lär Armstrong sagt om Landis anklagelser att han använt sig av bloddoping under bla. Tour de France 2004. Ursinning och med ett driv som bara Lance har trampade han sig sedan in som fyra under prologen av Tour de France. Gårdagens andra etapp slutade otäckt då regnet gjorde en vägsträcka riktigt brutalt hal. Många var fallen och Armstrong själv beskriver det som "ett krig". - Det låg folk överallt, säger amerikanen till AP. De många krascherna ledde till att klungan i någon form av samlad protest vägrade dra på de sista milen in till mål utan inväntade de kraschade och skadade kamraterna. Andy Schleck hade slecka däck och gjorde illa sig rejält men tackade klungan och Schleck snackar Fair play. -We say; go for it! Armstrong style!
Ikväll fortsätter VM; Uruguay- Holland. Uruguay brottas med skador och avstängningar och Holland har varit oerhört starka. Spelar Uruguay som matchen mot Ghana har dom inte en chans... frågan är om dom överhuvudtaget skulle ha gått vidare. En som däremot beslutat att tacka för sig är Maradona. "Min tid är över - jag har gett allt" säger han själv. Vad vi vet har Maradona ännu inte lämnat in sin avskedsansökan.
Ett annat uppmärksammat fall som åter tas upp i tidningarna är den sydafrikanska löperska Caster Semenyas fall. Efter 11 månaders avstängning för att utvisa om Caster är man eller kvinna! uppges nu undersökningarna vara klara och att resultatet är fastslaget: Semenyas är kvinna. Uppgifterna publiceras i Daily Telegraph i dag. Tidningen hävdar att Semenya, 19, inom de närmaste dagarna kommer att förklaras fri att tävla mot kvinnor igen. Men vi måste alla fråga oss om drivet finns kvar. Efter allt detta som hon fått utstå. Anklagelser, utredning, skriverier, misstro och rigorösa undersökningar av internationella förbundet. Hon gjorde verkligen succé under VM i Berlin men frågan är om det var värt priset.
Priset däremot var nog det rätta då det nu står klart att Ingemar Stenmark - den nu 54-årige slalomgurun tackat ja till att delta i Mästarnas Mästare! Här finns inga sura kartonger inte, inte heller kommer dessa profiler att bry sig om lite regn. Nä, vi ser fram emot Stenmarks intagande av mästarborgen och utmaningarna som kommer. "De e bar å åk"! ... Samtidigt som vi inväntar dagens tredje etapp av Touren och hoppas att våra procyklister gör detsamma!

Inga kommentarer: