tisdag 21 oktober 2008

Retroaktiv Reaktion och Reaktionärt Hanterande


Som en retroaktiv vind blåstes beskeded in då Rysslands Friidrottsförbund, under veckan, tillkännagav staffet för de sju friidrottare som i juli månad, strax innan OS, av IAAF blev avstängda för doping.

"De sju ryska friidrottare som åkt fast
för att ha lämnat falska urinprov vid dopningskontroller har fått sina straff från Rysslands friidrottsförbund. Ryskorna stängs av i två år, men retroaktivt från den dag de testades - i april och maj 2007. DNA-teknik avslöjade att den urin som kvinnorna lämnade vid dopningskontrollerna kom från helt andra personer".(TT-AFP)

Detta mina vänner innebär att redan till våren 2009, alltså om ca sex (6)! månader kan vi åter se dessa damer tävlande på T&F arenorna. Vi får verkligen hoppas att IAAF såväl som EAA noterar denna retroaktiva vind i dopingpolitiken och stödjer det förslag och haterande som Euromeetings lagt i vad gäller "accept" av tidigare dömda och avstängda atleter. Nämligen, ... att det finns ingen!

Note: De avstängda kvinnorna är Svetlana Tjerkasova (800 m), Julia Fomenko (1.500 m), Jelena Soboleva (800 och 1.500 meter), Gulfija Chanafejeva (slägga), Darja Pisjtjalnikova (diskus), Tatjana Tomasjova (1.500 m) och Olga Jegorova (5.000 m).

Inga kommentarer: