onsdag 29 juli 2009

Armbågar min väg runt atleter och managers...

...med síkte på Nordic Sea bar för en välbehövd och kall drink har jag äntligen landat. Årets DN Galan veckan är här, och så är jag. Redan vi "infarten" till stan välkommnades vi "galare" och ju närmare hotellet desto mer kändes den ankommande puls som väntade. Rav4:an tickade ihärdigt då jag helt felparkerade med varningslampor tända för att checka in, checka av och check out allt och alla. Ansikten många och välbekanta. Trevligt! - "So, whats your role"? Manager? No, no Antidoping! - AH! Doping. Yeah, god damn whereabout rules! Truly!
Diskussionen i full gång och inom lopper av minuter var en större grupp från olika "roller" involverad i vår diskussion- trevlig men ifrågasättande. Att ordet "doping" triggar vet vi, att ämnet är så hett, en självklarhet. Det tickade, nästan lika högt som den bortglämda Rav´4:an, precis utanför. Whereabout...unknown.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ett TV inslag just nu kring Ren Idrott, går in på hemsidan och ser bl a detta inlägg. Känner mig vilsen i argumentationen. Tänker en organisation som heter Ren Idrott... har den så liten inflytande och kunskapsförmedlande kring drogers inverkan att er representant talar i TV och ursäktar kända idrottsmäns användande av droger ... de var inte aktiva idrottare då. Men ett starkt varumärke likafullt, och som förebilder så betydelsefulla. Jag blir bedrövad av argumentationen och tänker att Ren Idrott skall lämna starkare avtryck hos sina medlemmar än att bara vara fri för att få tävla, vara aktiv.

Ren Idrott sa...

Jag anser inte att Ren Idrotts representatnt gav någpn ursäkt för atleter, om än så icke-aktiva, under sin medverkan i Tv4 nyhetsmorgon. Ren Idrott tar starkt avstånd från användande av doping och droger. I reportaget diskuterades dock vår garanti och det samarbete vi har mellan RF som tar extra dopingtester på våra ambassadörer. Idag gäller detta inte för veteran ambassadörer. Alltså de som avslutat sin aktiva karriär. Vi har inom organisationen diskuterat detta och vi kommer att inom kort kunna påvisa nya riktlinjer som kommer att gälla vid ambassadörsskap för Ren Idrott. Tack för din kommentar om betydelsen och vikten av våra förebilder där du har helt rätt. Dessa atleter är en stor förebild för många unga och vi, ambassadörer som vuxna har ett enorm ansvar att föregå som gott exempel i våra förehvanden.

Med vänlig hälsning,
Mia Sparrow, Verksamhetschef Ren Idrott