onsdag 24 juni 2009

"En katastrof för ridsporten"

Ännu en dopningsskandal skakar tysk ridsport. Isabell Werth, dressyrryttare med fem OS-guld, har stängts av sedan hennes häst Whisper testat positivt vid tävlingar i Wiesbaden. "Det här är en katastrof för ridsporten" konstaterar tyska förbundets ordförande, greve Breido zu Rantzau, på det egna förbundets hemsida.
Greven är en hårt prövad man. Tyskland är världens ledande hästsportnation men har fått sitt anseende skamfilat rejält den senaste tiden.
Det har funnits flera dopningsanklagelser efter OS i Peking/Hongkong och förbundet har upplöst sina landslag i OS-grenarna hoppning, dressyr och fälttävlan i hopp om att kunna rensa ut och göra nystart.
Ridsportikonen Ludger Beerbaum stängdes av och utländska experter kallades in för att rensa upp. Då kom beskedet om Werths test i Wiesbaden.
Hon är nu avstängd tills vidare i avvaktan på att även B-provet för hingsten Whisper ska analyseras. Det som hittades i A-provet var Fluphenazine vilket för människor används som dämpande medel vid psykiska problem. Det står också på förbjudna listan för hästar. FEI ska höra fakta i ärendet den 25 juni, för att bland annat diskutera om Werths avstängning ska hävas eller ej.
Werth har förutom fem OS-guld också tre OS-silver.

Publicerat i dag. 15:29
TT

RI Note: Ren Idrott har idag två ambassadörer inom Ridsporten. Malin Bayard samy Malin Hamilton. Dessa utgör två utmärkta förebilder för alla de ungdomar som är engagerade inom ridspoten. Båda tar stark avstånd till fusket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är det med Magnus Hedman då?

Anonym sa...

Hur går det mer Ert doping klubb, mer skandaler och lögnerier.
Lägg ner Er lilla lekstuga.

Doping, knark och lagning, vad ska det sluta