tisdag 24 februari 2009

Putin till angrepp mot dopning

TT//Publicerat i dag. 15:48

Dopade ryska skidskyttar har blivit en fråga för Kreml. Nu ger sig premiärministern Vladimir Putin in debatten och kräver hårdare tag mot fuskare.
- Vi måste lägga en grund för att skapa en statlig antidopningsverksamhet och agera energiskt, sade Putin i ett möte med ryska idrottsledare på tisdagen. Ryssland har de senaste åren skakats av upprepade dopningsskandaler kring skidskyttar.
Dmitrij Jarosjenko, Jekaterina Jurijeva och Albina Achatova fälldes för dopning i samband med VM nyligen. Förra året fastnade Tatjana Mojsejeva i ett test under VM i Östersund men frikändes senare. Och 2006 blev Olga Pyleva av med sitt OS-silver och avstängd i två år. Putin vill inte helt lägga skulden på de aktiva utan påpekar att idrottsledare har ett stort ansvar för att stoppa den utbredda dopningen.
- Ledarna måste inse sitt ansvar, sade Putin.

RI Red note:// Jag gillar Putins inlägg i dopingdebatten och ser fram emot detta ansvar som uppmanas från ledare och de "höga". Såg föressten Dokument Utifrån för ett par veckor sedan, Tema "Gasprom", ni vet skandalen gällande denna Gasjättes initiativ till att stänga av gas och ställa inte bara Ukraina, utan stora delar av EU, utan värme under ett par av de kallaste dagarna på året. När en av dessa "stora ledare" fick frågan om pågående kris och hur detta skulle lösas fanns bara ett ärrat och uttrycklöst ansiktes uppriktighet. Ett ansikte som man förstår genomlevt det mesta av Ryskt styre: "Crisis!! ... there is no crisis, They just have to pay!"...
Det min vänner, andas Rysk mentalitet!

Inga kommentarer: