torsdag 27 augusti 2009

Två ryska åkare fast för dopning


De ryska skidåkarna Julia Tjepalova, 32, och Jevgenij Dementjev, 26, har åkt fast för dopning. De bägge olympiska guldmedaljörerna har testat positivt för epo.
– Det är väntade namn, säger landslagsåkaren Anders Södergren, 32, till Sportbladet.
Det är två stora namn som åkt fast. Tjepalova har tagit guld i tre raka OS, och Dementjev tog ett guld och ett silver i Turin för tre år sen. Guldet tog han i skiathlon, silvret på femmilen. Distanser där Anders Södergren blev femma respektive sexa.
– Det känns skitbra att de tar fuskarna. Det känns bra så länge de gör det. Och Wada och alla antidopningsorganisationer är mycket närmare fuskarna nu, de gör ett bra jobb, säger Södergren.
Såväl Tjepalova som Dementjev lämnade de positiva proverna i samband med Tour de Ski i januari. Det har alltså tagit åtta månader att få reda på resultatet från testerna.
– Att det tar så lång tid att få provresultaten är ju inte bra, säger Södergren som haft misstankar en längre tid om de båda åkarna.
– Man får en viss känsla när man är ute och tävlar vinter efter vinter mot samma åkare. Och det känns inte helt oväntat att det är de här namnen.

Sportbladet Aftonbladet Publicerad: 2009-08-26
Anders Forsberg
Foto// AP: Tjepalova är en av de stjärnor som testat positivt.

Inga kommentarer: