onsdag 19 augusti 2009

VÄNNERNA DOPADE!


BERLIN. I Paris Golden League jublade Usain Bolt ihop med sina träningskompisar Daniel Bailey och Yohan Blake. Det är bara en månad sedan. De kom etta, två och trea och ställde leende upp framför Sportbladets kamera. En månad senare är Yohan Blake avstängd för dopning och VM-fyran Daniel Bailey pekas ut som dopad. Och Usain Bolts nya, fantastiska världsrekord på 9,58 är under beskjutning. Sportbladet avslöjade i natt uppgifterna att även VM-fyran Daniel Bailey åkt fast för dopning. De första uppgifterna sa att provet togs efter VM-finalen på 100 meter, men uppgifter senare i natt pekade mer på att Daniel Bailey utsatts för ett oannonserat dopningprov under veckan innan VM-starten. Ryktena att någon varit dopad i herrfinalen på 100 meter satte igång redan dagen efter finalen på söndagskvällen, vilket var ovanligt tidigt och på gränsen till att urinproverna efter finalen ens skulle ha hunnits analyserats. På tisdagen tog ryktena ny fart – och enligt Sportbladets källor är det den 22-åriga Daniel Bailey som åkt dit. Bailey som tävlar för ögruppen Antigua & Barbuda. Hade det bara varit så enkelt hade det förmodligen inte väckt någon större uppmärksamhet. Men Bailey tränar på Jamaica ihop med Usain Bolt, precis som den tidigare dopningavstängde Yohan Blake. Alla coachas av demontränaren Glen Mills, som även är huvudansvarig för den jamaicanska VM-truppen.
– Och har två av hans träningskompisar åkt fast, så har även Usain Bolt en
hel del att förklara, säger Sportbladets källa. – Då förbleknar en del av vad han gjort här i Berlin. I Paris för en månad sedan dansade Bolt, Bailey och Blake ihop efter trippelsegern. Trots kyla och regn sprang Usain Bolt på 9,70, Daniel Blake sänkte sitt personbästa till 9,91 och Blake sprang på nya personliga rekordet 9,93.
– Det finns bara en Usain Bolt, sa Bailey efter den tävlingen.
– Men det finns ingen bättre att träna med. Tillsammans krossar vi allt.
Här i VM väckte både uppmärksamhet då de sprang och småpratade och skrattade mot varandra ända in på mållinjen i lördagens kvartsfinal på 100 meter. En kvart som Bailey vann på 10,02, en hundradel före Bolt.
Många tyckte att de visade bristande respekt för motståndarna, bland andra svenske 400-meterslöparen Johan Wissman. – Ja, ibland kan jag tycka att han (Bolt) fjantar sig lite väl mycket. Det är nästan på gränsen till osportsligt. Någonstans måste du visa respekt för motståndarna och springa ända in i mål, sa Wissman.
Usain Bolt visade inga sådana divafasoner då han tog sig vidare till semifinalen på 200 meter i går. Å andra sidan fanns inga av hans träningskompisar med på 200 meter.
Nu lufsade han i mål i båda sina försöksheat, men utan någon att prata med på upploppet.

Aftonbladet Sport//Publicerad: 2009-08-19
Mats Wennerholm
Andreas Bardell

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha, den bedrövligt dåliga Wennerholm har fel igen.
Hemskt bara att aftonbladet går ut med såna lögner och dessutom skryter med att vara först i världen med att publicera uppgifterna (som ju var rena lögner). Lika hemskt att man inte går ut med lika feta rubriker och tala om att man hade fel. Hoppas dom blir stämda.